Lid worden
STEUNPUNT VAKANTIEPARTICIPATIE (SVP) OOK VOOR JOU???
IEDEREEN VERDIENT VAKANTIE !!!!
Wat is Steunpunt Vakantieparticipatie?
Steunpunt Vakantieparticipatie is een dienst van Toerisme Vlaanderen die een vakantieaanbod uitwerkt voor mensen met een laag inkomen.


Steunpunt vakantieparticipatie:
• werkt mee aan een sociaal toeristisch beleid;
• gaat op zoek naar toeristische partners met een sociale visie;
• voert gerichte promotie naar mensen met een laag inkomen;
• organiseert vorming voor sociale en toeristische partners;
• bemiddelt voor vakanties op maat;
• organiseert evaluatie, overleg en uitwisseling om de werking te optimaliseren;
• verkent de internationale context en legt hier contacten.
 
Aanvragen voor een vakantie of daguitstap worden behandeld door de medewerkers van Steunpunt Vakantieparticipatie. Zij zorgen voor de reservaties, de bemiddeling en de informatieverstrekking om kwaliteit te verzekeren aan de klant en aan de aanbieder. Het is een intensieve en persoonlijke methode die erg gewaardeerd wordt. Aanvragen voor een vakantie of daguitstap kunnen rechtstreeks door lid-organisaties gebeuren of door individuele vakantiegangers die recht hebben op sociaal tarief.

VLFP IS UW CONTACTPUNT MET EEN DOORVERWIJS FUNCTIE!!
Daar we onze leden de mogelijkheid willen geven om toch op vakantie te kunnen gaan of een daguitstap mee te maken, hebben we als VLFP ons lid gemaakt van Steunpunt Vakantieparticipatie, georganiseerd door Toerisme Vlaanderen en gesteund door de overheid.
Het Charter (overeenkomst) werd getekend door Voorzitter Dominiek Gustin en mezelf, Dani De Rouck.
VLFP zal fungeren als contactpunt dwz dat we een doorverwijsfunctie hebben. Wij informeren de mensen over de mogelijkheden en verwijzen hen door naar SVP waar - mits het inleveren van een inkomensbewijs waar ze dan rechtstreeks boekingen kunnen verrichten.
 
Wie komt in aanmerking om gebruik te maken van de korting en wat moet je doen om een boeking te kunnen doen voor een vakantie of een daguitstap?
Steunpunt Vakantieparticipatie is er voor mensen, wonend in Vlaanderen of Brussel, die om financiële redenen of bijzondere moeilijkheden niet op vakantie of daguitstap kunnen, mensen met een laag inkomen of een verhoogde tegemoetkoming, in schuldbemiddeling ,...
Je hebt recht op het sociaal tarief wanneer je door financiële beperkingen en andere bijzondere omstandigheden niet op daguitstap of vakantie kan.
Ieder persoon is verplicht een inkomensverklaring af te leveren, enkel op die manier kan het SVP beoordelen of ze in aanmerking komen voor een vakantie of daguitstap.
Wanneer je ons persoonlijke informatie meedeelt, dan zullen wij deze vertrouwelijk verwerken conform de huidige bepalingen en de wettelijke nationale en internationale voorschriften.
 
Bij zo’n aanvraagformulier dient de vakantieganger ook eenmaal per jaar een inkomensbewijs bij te voegen. Dit kunnen de volgende zaken zijn:
·         een aanslagbiljet van de belastingen en een document van gezinssamenstelling (er wordt rekening gehouden met het gezamenlijk belastbaar inkomen vermeld op het aanslagbiljet personenbelasting)
·         een attest van schuldbemiddeling 
·         ​een klevertje of bewijs van de mutualiteit voor wie een verhoogde tegemoetkoming heeft (van ieder gezinslid 1 klevertje)
Wanneer je ons persoonlijke informatie meedeelt, dan zullen wij deze vertrouwelijk verwerken conform de huidige bepalingen en de wettelijke nationale en internationale voorschriften.Als je een vakantie wil reserveren, geef je best meerdere verblijven op. SVP zal je dan contacteren wanneer ze je aanvraag in behandeling hebben. Zet dus zeker je telefoonnummer op de aanvraag!

ATTEST OPSTUREN NAAR: VLAAMSE LIGA FIBROMYALGIE PATIËNTEN IMPULSSTRAAT 6C 2220 HEIST OP DEN BERG

Waar naartoe?
Steunpunt Vakantieparticipatie biedt vakanties aan in Vlaanderen, Brussel en de Oostkantons: wandelen in de Vlaamse Ardennen of Limburg, op citytrip of gewoon uitwaaien aan zee. Er zijn verblijven in elke provincie. Daarnaast zijn er de daguitstappen: een dagje naar een pretpark of de zoo, een boottochtje of cultuur opsnuiven in een interessant museum!
 
Hoe je keuze maken?
VLFP zal ervoor zorgen dat de vakantie & daguitstap - gidsen ter inzage liggen bij onze lotgenotensamenkomsten welke over gans Vlaanderen plaats hebben en op ons secretariaat in Heist o/d Berg. Wij zullen je helpen om je rechtstreeks bij SVP aan te dienen voor een vakantie. Dat kan door de formulieren (volgende bladzijden) te helpen invullen.
 
Vervoer?
Steunpunt Vakantieparticipatie beschikt over dagpassen van De Lijn om de bus of de tram in Vlaanderen te kunnen nemen. Als je een vakantie hebt gereserveerd bij Steunpunt Vakantieparticipatie, kan je deze dagpassen aanvragen. Je krijgt dan een lijnpas voor je heen- en terugreis en nog enkele pasjes om tijdens je vakantie een uitstap te kunnen maken.
 
Wie mag er mee?
Je mag een vriend(in) meenemen op vakantie, maar als je vriend(in) geen recht heeft op het sociaal tarief, betaalt hij/zij de normale prijs. Als je een appartementje, een huisje of een stacaravan huurt, dan krijg je de korting wanneer het aantal mensen met sociaal tarief groter is dan het aantal mensen zonder sociaal tarief. Anders betaal je de normale prijs.
Indien de persoon in kwestie een begeleider nodig heeft, mag deze begeleider mee op vakantie aan hetzelfde tarief (bvb als chauffeur of rolstoelbegeleider,  ..)
Goedgekeurd???
Het moment dat de aanvraag voor participatie is goedgekeurd, kunnen onze leden via de website of via de brochures/ aanvraagformulieren de vakantie boeken. Aanvraagformulieren kunnen wij U ook eventueel bezorgen: contacteer Dani 0489-694.835 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Als je een vakantie aangevraagd hebt, neemt SVP  contact met je op om de vakantie te bevestigen. Voor een daguitstap ontvang je een reservatiebewijs waarmee je aan de kassa met korting betaalt.
Organisaties, dus ook VLFP, verbinden zich ertoe vakantiegangers te begeleiden en te garanderen dat de sociale tarieven enkel terechtkomen bij wie ze nodig heeft.
We hopen ten zeerste dat we, door deze stap te zetten, een aantal van onze leden de mogelijkheid geven om er toch eens even tussenuit te zijn.
Veel plezier, enne, stuur ons een kaartje hé!
Dani De Rouck (Bron: https://www.vakantieparticipatie.be/ )